Novosti

16-18.10.2022.
Obuka za mentore
bridging_13

Udruženje Užički cerntar za ljudska prava i demokratiju je od 16. do 18. oktobra 2022. godine realizovalo seminar za zaposlene menadžere u turizmu, pod nazivom: “Uloga mentora u kreiranju dobre turističke usluge i podrške novozaposlenim“.   

Seminar su realizovali dr Radomir Stojanović i dr Branko Krasojević, a prisustvovalo je 20 polaznika iz Užičkog regiona.

Svi učesnici su rad i obrađene teme tokom rada ocijenili sa visokim ocjenama i izrazili zadovoljstvo što su bili u mogućnosti da stiču nova znanja. Posebno su istakli da je ovakav vid usvajanja novih znanja potreban, prije svega zaposlenima u turističkoj privredi i radnicima koji kreiraju i realizuju nove turističke usluge.

 

Ova aktivnost je dio projekta „Premošćavanje/Bridging“, koji se realizira u okviru IPA II programa prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014 – 2020, finansiranog od strane EU. Partneri na projektu su Udruženje Užički centar za ljudska prava i demokratiju, Ekonomska škola Užice iz Srbije i Privredna komora Kantona Sarajevo iz Bosne i Hercegovine.