Novosti

9.,10. i 11.2022.
Tokom septembra, oktobra i novembra mjeseca 2022. godine u Užicu realizovane obuke za nezaposlene - Obuke prošlo 56 polaznika
bridging_16

Obuka (teorijski i praktični dio) za konobare/somelijere je realizovana tokom oktobra i novembra mjeseca 2022. godine u Centru za usavršavanje radnika u turizmu u Užicu, koji je opremljen kroz projekat Premošćavanje/Bridging. Polaznici su u okviru ove obuke stekli teorijska znanja i vještine uparivanja pića i hrane. Poseban dio obuke je posvećen proizvodnji i čuvanju tradicionalnih alkoholnih pića iz Zlatiborskog kraja. U okviru ove edukacije organizovana je posjeta destileriji “STARA PESMA” u Bajinoj Bašti.

Obuka (teorijski i praktični dio) za kuhare/slastičare je realizovana je u Centru za usavršavanje radnika u turizmu tokom novembra mjeseca. Polaznici su u okviru obuke usvajali osnovna teorijska i praktična znanja iz oblasti kuharstva, sa fokusom na slastičarske vještine.

Obuka za animatore je realizovana na Pedagoškom fakultetu u Užicu u periodu od septembra do kraja novembra 2022. godine. Budući animatori su savladali teorijska znanja i praktične vještine rada sa gostima u Sali za animiranje djece i odraslih, u bazenu i na otvorenom. 

Obuka za sobarice je realizovana u hotelu VIP Casa na Zlatiboru. Polaznice ove obuke su uspješno savladale teorijska znanja i praktične vještine vođenja domaćinstva u jednom hotelu.

Ova aktivnost je dio projekta „Premošćavanje/Bridging“, koji se realizira u okviru IPA II programa prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014 – 2020, finansiranog od strane EU. Partneri na projektu su Udruženje Užički centar za ljudska prava i demokratiju, Ekonomska škola Užice iz Srbije i Privredna komora Kantona Sarajevo iz Bosne i Hercegovine.