Novosti

28.03.2022.
POZIV
bridging_3sr

JAVNI POZIV  za nezaposlene žene

učešće u programu prekvalifikacije za zanimanja: konobar/ somalijer, kuvar/poslastičar, spremačica/ sobarica, recepcionar i animator

Osnovne informacije
Projekat “Bridging” nastao je kao rezultat nastojanja prekograničnih partnera da, u okviru svojih nadležnosti, doprinesu rešavanju problema nedostatka kvalifikovanog osoblja u turističkoj privredi. Sve aktivnosti su finasirane  u okviru IPA II programa prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014 – 2020, finansiranog od strane Evropske unije . Partneri na projektu su Udruženje Užički centar za ljudska prava i demokratiju, Ekonomska škola Užice iz Srbije i Privredna komora Kantona Sarajevo iz Bosne i Hercegovine.

U okviru projekta će se realizovati teorijska i praktična obuke u trajanju do 60 dana za zanimanja :  konobar/ somalijer, kuvar/poslastičar, spremačica/ sobarica, recepcionar i animator.

Opis obuke
Polaznici obuke će steći znanja neophodna da se mogu bolje pozicionirati na tržištu rada u oblasti turizma jer će nakon edukacije – položenog testa znanja dobiti potvrdu o uspešno završenoj obuci.

Svi troškovi obuke, uključujući prevoz, sanitarne knjižice, radna odela i osiguranje kandidata su u potpunosti pokriveni projektom. Broj mesta je ograničen na 35 učesnica.

Pravo učešća
Na javni poziv se mogu prijaviti sve nezaposlene osobe ( posebno ohrabrujemo žene do 30 i preko 45 godina starosti ) bez obzira da li su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje ili ne.

Kriterijumi odabira
Osnovni kriterimu za odabir kandidata su: nezaposlenost, minimum osnovno obrazovanje, motivisanost.  

Odabir kandidata će uraditi komisija na osnovu podnetih prijava, razgovora sa kandidatima i rezultata psihološkog testa za procenu sposobnosti za obavljanje navedenih zanimanja.

O konačnim rezultatima kandidati će biti obavešteni lično telefonom i elektronskom ili običnom poštom najkasnije 10 dana od održavanja selekcionog sastanaka.

Potrebna dokumentacija
Potrebna dokumentacija za prijavu , koju možete preuzeti OVDE: kopija lične karte, izjava o nezaposlenosti.

Zainteresovane osobe se mogu prijaviti popunjavanjem prijavnog obrazca, najkasnije do 10. 4. 2022. godine putem e-maila: [email protected] ili lično u prostorijama Užičkog centra – Vojvode Putnika bb. 31000 Užice.

Sve dodatne informacije možete dobiti u Užičkom centru za ljudska prava I i demokratiju : na brojeve telefona: 031-3102701; 0605135800  ili putem e-maila: [email protected]

POZIV – UŽICE (.pdf)

Prijavni obrazac – Užice (.doc)